featured picture

50 Gratis aktiviteter for barn i Oslo som Kadra Yusuf ikke nevner

Kadra Yusuf uttalte i Dagsavisen i midten av januar at ”fritidsaktiviteter er i ferd med å skape et klasseskille”. Hun peker å at mange foreldre ikke har råd til å la barna gå på turn, fotball eller andre fritidsaktiviteter.

Vel, vi skriver dette innlegget både for å sette fokus på de mange gratis aktivitetene for barn i Oslo som faktisk finnes, og for å selv ta et ansvar i forhold til denne problemstillingen.

Oslo er blitt kåret til Europas miljøhovedstad 2019. Det betyr at vi i Oslo allerede har et godt utgangspunkt for gratis aktiviteter utendørs. Det er ikke mange storbyer i verden der det er gåavstand til marka slik det er i store deler av Oslo.

Det er også verdt å huske på at jo yngre barn er, desto viktigere er det at de får prøvd forskjellige type aktiviteter, ikke bare en type idrett en eller to ganger i uka. I forhold til den motoriske utviklingen til barnet, er det ofte nok å leke fritt, eventuelt spille fotball, basketball eller drive andre aktiviteter ”på løkka”. Slik ble det gjort av den generasjonen som er godt voksne i dag og alle andre generasjoner før dem.

La oss ta et spesifikt eksempel på hvordan du kan legge opp til fysiske aktiviteter for dine barn. Du kan gi de et medlemskap i skiforeningen slik at de kan bruke det en hel vintersesong. I sommer eller høstsesongen kan barna delta på aktiviteter med røde kors sine arrangement. Alt dette vil koste deg under 30 kroner pr måned pr. barn!!! Nedenfor finner du 48 andre eksempler.

Likevel vil Kingdom of Escape Room gå foran som et godt eksempel i denne sammenhengen. Vi tar opp fakkelen i håp om at andre bedrifter bærer den videre, og gir med dette gratis inngang for barn hos oss fra kl. 09.00 til 10.00 på søndags morgen. Alle kan delta! Plassen er full når vi har seks påmeldte barn mellom 12 og 18 år.

I tillegg gir vi samtlige barn med foreldre denne fantastiske guiden slik at dere glede dere over disse 50 gratis aktivitetene for barn i Oslo. Alt er sortert etter alder slik at du kan få informasjon som er relevant til ditt barn. Om du har barn i aldre som grenser til to grupper kan det kanskje være lurt å sjekke ut begge aldersgruppene.

Velg din aldersgruppe ved å trykke på tilhørende knapp:

Velkommen til denne guiden der vi tar for oss gratis aktiviteter i Oslo for barn i alle aldre. Vi anbefaler at du velger ønsket alder ovenfor ved å trykke på en av knappene slik at du får mest mulig relevant informasjon i forhold til den alderen du er på utkikk etter.

Kingdom of Escape Room

Vi starter denne guiden med eksklusiv underholdning for barn. Har du hørt om escape rom? Nå har du som er mellom 12 og 18 muligheten til å prøve dette helt gratis. Kingdom of Escape Rooms tilbyr gratis inngang på Søndager fra kl. 09.00 – 10.00 for alle barn. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt for å høre om det er ledige plasser. Det tillates inntil 2 barn fra samme familie på samme dag.

Sommerskolen

Dette er neppe barnas favorittaktivitet, men kan være et godt alternativ for barn som ligger litt etter i skoleundervisningen eller innvandrerbarn med kort opphold i norsk skole. Det undervises primært i ordinære fag i den norske skolen.

Gratis babykino for voksne

Du trodde kanskje at babykino var for babyer? Ligger ikke det litt i navnet? Det stemmer likevel ikke! Det er nemlig mest filmer for voksne som tilbys av Nordisk Film Kino, men det er tilrettelagt for at man har med seg spedbarn, og disse kommer inn helt gratis.

Nordre Lindeberg gård

Er du på utkikk etter aktiviteter for barn ute? Da kan det være et artig alternativ å besøke en gård. Nordre Lindeberg gård ligger nord i Groruddalen, mellom Furuset og Lindeberg. Dette er et av flere gratis alternativer dersom du vil besøke en gård. Lindeberg gård drives av kommunen, og er derfor åpen for alle som bor i Oslo.

De fleste barn synes det er spennende å besøke en gård. De som er gamle nok kan selv være med å mate dyrene. De kan også få være med å bestemme deler av programmet eller innholdet av aktiviteten da det er mange forskjellige ting man kan gjøre på en gård.  

Bygdø Kongsgård

Her finner du både husdyrhold, jordbruk og økologiske matprodukter. Du kan til og med kjøpe en del av disse produktene. Gården arrangerer også relevante kurs for de som er litt eldre (men disse er ikke gratis). For tiden jobber de med å lage en kafe som skal servere en del av de økologiske produktene som produseres på gården.

Kampen Økologiske Barnebondegård

Vær oppmerksom på at denne gården kun er åpen på tirsdag, torsdag og søndag for ”vanlige besøk”.  På søndager er vaffelboden åpen. Man kan også ta kontakt med gården for spesielt tilrettelagte aktiviteter. Det finnes flere forskjellige aktiviteter for barn på denne gården. De har hestegruppe, arbeidstrening og barnehage.

For barn i barnehagealder kan det være aktuelt med kunstbarnehage på denne økologiske bondegården. Tidligere var dette en friluftsbarnehage, men den har nå utviklet seg til en kunstbarnehage. Nå er det altså en slags blanding av disse to konseptene.

Søndre Ås gård

Vi vil nevne enda en gård. Søndre Ås gård har mange spennende familieaktiviteter og aktiviteter for barn i Oslo. Blant annet kan vi nevne ridning for funksjonshemmede og veldig små barn, stellekurs, grønnsaksklubb og gårdsbursdag.

Man kan besøke gården gratis, men det kan være en fordel å kjøpe et medlemskap til 100 kroner året. Dette gir nemlig barnet noen fordeler i forhold til aktiviteter man kan delta på pluss rabatter dersom man skulle finne på å engasjere barnet i noen betalte kurs.

Musikkaktiviteter for jenter i vinterferien

Vi fortsetter med et eksklusivt tilbud til jenter. Har du begrensede midler og ønsker at din datter på mellom 9-15 skal få et musikktilbud? Da bør du lese videre. AKKS er en organisasjon som jobber for likestilling i musikklivet. De arrangerer underholdning for barn i form av banddeltakelse i vinterferien. De opplyser om at de med dårlig råd kan slippe å betale for tilbudet.

Røde Kors

Røde Kors arrangerer en rekke gratis arrangement og aktiviteter for barn. La oss se på de som er relevant i forhold til litt eldre barn.

Leksehjelp: Fra 8 klasse og helt opp til videregående tilbyr røde kors leksehjelp til de som måtte trenge det. De som av en eller annen grunn ikke kan komme til lokalet kan få digital leksehjelp.

Ferie for alle: Strever du økonomisk? Ikke noe problem. Røde kors gir barna dine gratis ferie dersom du skulle trenge det.

Kors på halsen: Når du ikke frem til barna dine og har ingen andre som kan snakke med de? Da kan du prøve dette gratistilbudet fra røde kors. Her kan barna snakke helt fritt med en annen voksen.

Barnas Røde Kors (BARK): Her arrangeres det mye forskjellige aktiviteter for barn ute. Forskjellen på dette tilbudet og ”ferie for alle” er at sistnevnte gjelder i ferier, men dette gjelder i hverdagen.

Ressurssentre for ungdom: Her finner du masse forskjellige aktiviteter for ungdom. Eksempler er møteplass for ungdom, leksehjelp, jentekveld og gatemekling, arbeidstrening, DJ-kveld m.m. Ressurssentre for ungdom har i seg selv ekstremt mye bra aktiviteter for ungdom, og det anbefales på det sterkeste at du som forelder setter deg litt inn i dette og foreslår det som er relevant for barnet ditt.  

Arrangementer på biblioteker

Dette kan være en god kilde for gratis aktiviteter for barn i Oslo. I hovedsak er det Deichman som har flest muligheter, men du kan også finne gode opplegg på de ordinære kommunale bibliotekene innimellom. Hos Deichman arrangeres det aktiviteter med mange morsomme oppgaver for barn, som for eksempel strikkekurs, Valentine-kort-verksted, byttemarked og syverksted.

Det kan til tider være litt vanskelig å lokalisere de ordinære bibliotekene (som ikke eies av Deichman) på Internett. Et tips kan være å benytte google.no med søket ”bibliotek [bydel]”. Dersom du bor på Furuset søker du eksempelvis: ”bibliotek Furuset”.

kalenderen til Deichman finner vi flere barneaktiviteter. Eksempler er høytlesning, datahjelp og leksehjelp, kreativ workshop, språkøvelse, diktskriving og mye mer.

Gratis tursti langs Akerselva

Dette er kanskje ikke den største attraksjonen i Norge for barn, men nettopp derfor blir den kanskje glemt av mange. Det er fort gjort å glemme denne elva som renner gjennom hjertet av Oslo. Turstien som går langs hele Akerselva, ble ferdig renovert i 2014. Nå er det altså både vann, fine bygninger og fin natur du kan oppleve ved å ta turen. Og alt dette befinner seg potensielt rett utenfor boligblokka.

Dette kan være et godt alternativ for små barn når du har liten tid i hverdagen, og barna trenger en tur ut.

Gratis omvisning i naboens søppel

Vel, det er ikke bare naboens søppel det er snakk om, men alles søppel vi foreslår å ta en nærmere titt på. Hvorfor det? Haraldrud søppelanlegg har omvisninger i forhold til kildesortering og gjenvinning.

Dette er en meget viktig del av vår kultur som vi nesten tar for gitt fordi vi er så flinke på det. I flere andre land fører mangel på gode rutiner for håndtering av søppel til alvorlige problemer som oversvømmelser og forurensning av naturen.

Akershus festning

Festningen er en av Norges fremste nasjonalsymbol og et trekkplaster for turisme, men visste du at det også er mange gratis arrangementer tilgjengelig her? Det kan blant annet dreie seg om konserter eller teaterforestillinger. Mange av disse vises ved Karpedammen inne på festningsområdet. Sjekk Akershus festning sine hjemmesider så ser du hva som er aktuelt akkurat nå.

Nobels fredsprissenter

Ikke alle steder i verden har like ordnede forhold som i Norge, og det kan du lærer mer om her. Naturlig nok får du også lære mer om de forskjellige vinnerne av prisen til forskjellige tider.

Dette er nok en aktivitet som passer utmerket for litt eldre barn.  

Damstredet

Her har vi et flott sted midt i Oslo som tar deg tilbake til 1700- og 1800-tallet. Denne brosteinsbelagte gata med gamle trehus er omtrent 160 meter lang. Det er veldig koselig der om sommeren.

Her kan dere som foreldre introdusere barna for norsk kultur og historie ved at dere forklarer litt om gamle dager i forbindelse med det barnet ser. Like i nærheten ligger også Telthusbakken med mange fine trehus.

Ekebergparken

Denne parken har både skog, parkområde, restaurant, kiosk og til og med en bondegård. Det er altså masse gratis aktiviteter både for små barn og voksne der. Rundt omkring vil man også se flere skulpturer og andre kunstinstallasjoner. Av og til er det diverse omvisninger på de forskjellige installasjonene. Om ikke det skulle være nok finner du flere små museer i Lund’s hus.

Igjen har vi her et veldig godt alternativ der de voksne kan se noe interessant, samtidig som det er muligheter for masse gode aktiviteter for barn ute.

Matkurs i mathallen

Mathallen i Oslo er et samlingssted for matentusiaster i alle aldre. Her arrangeres flere kurs og arrangementer for barn og unge. Flere av disse er gratis. Et slik arrangement eller kurs kan være den perfekte dagen for aktiviteter for hele familien. Et annet alternativ er å sende tenåringene dit på egenhånd slik at de nå er forberedt på å lage frokost til deg hver morgen kl. 0700.

hjemmesidens kalender finner du løpende arrangementer.

Gratis bruk av alle barnehager og lekeplasser i Oslo

Det finnes godt over 500 barnehager i Tigerstaden vår. Ca. 360 er kommunale mens resten er private. Felles for alle disse er at det skaper muligheter for gratis barneaktiviteter i Oslo til alle som kommer etter stengetid på hverdager eller i helgen.

Norge er et land med svært mange parker og lekeplasser i forhold til innbyggertallet. Selv om du bor midt i byen, har du sannsynligvis ikke så lang vei til nærmeste lekeplass. Som eksempel vil vi nevne Sofienbergparken. Den har nemlig en veldig stor lekeplass med en god del lekeapparater og aktiviteter som for eksempel bordtennisbord.

For deg som har små barn passer det perfekt å sette seg på en benk med en avis mens barna kan løpe litt fritt omkring.

Holmlia lekeplass

Trodde du at du måtte på Rush Trampolinepark eller lignende steder for å gi barna en real ”sprett” i hverdagen? Da vil vi be deg ta en titt på lekeplassen som har egen Facebook side, nemlig Holmlia lekeplass. Dette er lekeplassenes Montebello ☺ Her er det gratis aktiviteter for alle barn i Oslo uansett alder. På lekeplassen finner vi to trampoliner, klatrestativer, diverse andre apparater og masse plass som er satt av til lek for barn.

Losæter – jordbruk midt i Oslo sentrum

Dette er et nytt og spennende prosjekt i Bjørvika. Her er det et slags urbant jordbruksprosjekt med kulturelt preg og aktiviteter for barn ute. Barna kan her både lære om og delta i jordbruksaktiviteter midt i Oslo sentrum. Det er jo egentlig bare å bøye seg dypt i støvet ovenfor de som har tatt et slikt initiativ. Igjen…at noe slikt er mulig midt i sentrum av en storby er fantastisk.

Konkret har de samlinger hver onsdag fra kl. 10:00 med jobbing og opplæring i urbant jordbruk. Senere på ettermiddagen serveres middag.

Fullmånesamlinger holdes jevnt og trutt gjennom året, og det blir stadig nye prosjekter og samlinger som tilknyttes Losæter. For siste nyheter anbefales Losæter sin facebook side.

Aktiviteter for overvektige barn

Har du et barn som er over idealvekten? Det er aldri for sent å snu. I alle fall ikke når man er barn. Da raser kiloene fort av. Frogner bydel tilbyr profesjonell hjelp i denne sammenheng. Målet med dette tiltaket er å inspirere til mer fysisk aktivitet og bedre kosthold.

Tilbudet gjelder for barn fra første til femte klasse.  

Det kongelige slott

Vaktene på slottet kan være en opplevelse i seg selv. Ikke bare på grunn av vaktskifter og diverse parader og gratis konserter, men rett og slett fordi vaktene alltid skal holde seg nøytrale og alvorlige (med mindre du prøver å angripe kongen). Dette kan i seg selv være utrolig bra underholdning for barn.

For små kan du rett og slett bare gjøre et veddemål med de. Hvis de klarer å få vaktene til å smile, så kan du kjøpe en is til de. Hvis de ikke klarer det, så blir det ikke noe lørdagsgodt neste uke.

For fjortiser kan det fremdeles være ganske underholdene med vakter som holder seg like uanfektet uansett grimaser og ablegøyer som iverksettes. Kanskje det er på tiden å sende hjemmets egen latterbataljon av gårde for å infisere slottets vakter med en god latter.

Den norske Opera og Ballet

Operaen som den heter på folkemunne, er en velkonstruert bygning med spesielt design helt nede ved kysten i Bjørvika.

Nei, vi foreslår ikke å ta med små barn for å se på opera. Vi foreslår simpelthen å ta de med på en liten spasertur rundt på bygningen. Det er god utsikt der. Selv om dette var tenkt som en av våre aktiviteter for barn ute, går det an å ta seg en tur for å se inne i bygget for å se på den fantastiske arkitekturen i tillegg.

Hovedøya, Langøyene og Gressholmen

Det finnes en del øyer i Oslofjorden der man kan stelle til aktiviteter for hele familien, som for eksempel grilling, bading eller fisking. Det er også godt tilrettelagt for en del fysiske aktiviteter for barn. Fotball og sandvolleyball er blant disse.

På hovedøya er det selvsagt mulig å friste barna med morsomme vannaktiviteter. Det er bare å ta med seg baderingen og annet badeutstyr. Det er laget egne steder for grilling. Det finnes også både kiosk og restaurant der. Veien gjennom øya går forbi en stor gresslette som er tilrettelagt for å spille fotball eller annen uorganisert lek for barn.

Langøyene finner du flere fotballbaner, to sandvolleyballbaner, badestrender og en stor gresslette. I tillegg er det kiosk, natursti og flotte badeplasser.

Gressholmen er et naturreservat. Det betyr at mulighetene er noe mer begrenset enn på Langøyene. Likevel kan dette bli et alternativ dersom de andre øyene er stengt. Dette hender nemlig fra tid til annen av forskjellige årsaker.

Huk

Kanskje ønsker du bare en rask svipptur til stranda? Da vil du ha bedre kontroll på når du kan dra hjem hvis du velger Huk. Man kunne syklet en tur før man evt. satte seg til på stranden for en god familiepikknikk…?

Kollentrollet

Om du bor helt på andre siden av byen, er det ikke sikkert du vil dra helt opp i Holmenkollen bare for at barnet ditt skal få se dette trollet. Har du derimot allerede tenkt deg en tur opp, så kan det nok være verdt turen innom. Av de mange gratis attraksjonene for barn i Oslo, er nok ikke dette en av de der du ikke får tatt bilde grunnet mange besøkende.

Sognsvann

Som vi har vært inne på byr naturen på mange varierte aktiviteter for barn i Oslo. Det er få hovedsteder i verden der man kan rusle fem minutter fra leiligheten sin til skogen.

Sognsvann er et kjent og kjært vann i nærheten av Kringsjå T-banestasjon med både vinter- og sommeraktiviteter for barn. Stedet egner seg både for bading og turgåing om sommeren, og har fine skiløper på vinterstid. Det finnes også en kiosk og hotell på Sognsvann.

Dette kan bli den perfekte famlieutflukten. De voksne slappe av med en bok eller drikke et glass vin mens barna leker ☺

Verdensparken

Nok en park med flust av muligheter for fysiske aktiviteter for barn. Verdensparken er en flott ny park i nærheten av Furuset senter. Her er det aktiviteter for hele familien: Du kan bedrive alt fra hinderløypeklatring til bærplukking og grilling. Se videoen nedenfor så får du et visuelt inntrykk av parken.

Norsk Tryllemuseum

Norsk tryllemuseum byr på både tryllerekvisitter og andre rariteter fra over 100 år tilbake i tid. I tillegg har de bøker, plakater og trylletriks for enhver smak.

Dette er en ganske liten attraksjon, så her er det ikke nødvendig å sette av mange timer.

Stovnertårnet

Kanskje man kan si at Stovnertåret er en attraksjon for barn i Oslo. Stovnertårnet.no kaller det i tillegg for ”et monument, et eventyrlig byggverk” og ”en romantisk arena”.

Botanisk hage

Her har vi enda et gratistilbud som tilbyr mange spennende barneaktiviteter i Oslo. Botanisk hage er et levende museum med over 5500 planter fra forskjellige deler av verden. Hagen er delt inn i 11 forskjellige avdelinger. I 2015 utviklet UIO et hefte med morsomme oppgaver for barn. Slik kan barna selv bli mer deltagende med en dag ved Botanisk hage, og heftet er allerede blitt tatt inn i undervisningen ved noen skoler.

Midt i Botanisk hage finnes også en annen stor attraksjon for barn… Det kan være lurt å sette av en hel dag til…

Naturhistorisk museum

Dinosaurer og utstoppede dyr. Her finner du noen av de mest populære aktivitetene for barn i Oslo. Dette er også en ypperlig familieaktivitet som også kan more foreldre. På Torsdager er det fri inngang for alle. Ofte har museet også interaktive utstillinger der barna selv får vært aktive.

Barn under 6 år slipper inn gratis alle dager.

Kyststien ved Bekkelaget

Her kommer nok et forslag til en gratis fysisk aktivitet for barn: En rundtur rundt på Ormøya og Malmøya ved Mosseveien i Oslo. Det finnes en parkeringsplass rett før Ormsundbrua der det kan være lurt å sette bilen ved ankomst. Deretter kan man ta turen fra fastlandet og ut på broa til øyene for å se flott natur og hyggelige villaveier.

Hvis du forbereder deg litt kan du spørre barnet om navn på blomster og trær mens dere går. Kanskje kan man benytte turen til å lære masse om naturen?

Vigelandsparken

Dette må kunne regnes som en av de største attraksjonene i Norge for barn så vel som for voksne. Her finner du enorme parkarealer og fine statuer. Yrende folkeliv og fine omgivelser dominerer. Og sist, men ikke minst: sinnataggen.

Denne parken vil kunne ha mer ”levetid” enn bare ett besøk. Det gjelder nok for seg barn i alle aldre.

Norsk Folkemuseum

Dette er en av de mest imponerende museene i Norge. Ikke bare kan man se hvordan folk levde for tusen år siden. Aktiviteter og lek for barn arrangeres jevnt og trutt gjennom sommerhalvåret. Det finnes også en rekke familieaktiviteter som å kjøre hest og vogn eller delta på lefsebaking. Norsk Folkemuseum arrangerer til og med en ferieskole for barn på sommeren.

Inngang for barn under 6 år er gratis. Det kan det være lurt å ta en titt på folkemuseets kalender i forkant slik at man kanskje kan legge turen til et arrangement.

Korketrekkeren

Dette er utelukkende en vinteraktivitet. Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke. Den er kjempelang, og det kan ta ganske lang tid å ake gjennom hele bakken. Det er mulig å leie akebrett og kjelker i nærheten av startpunktet som går fra Frognerseteren.

Dette er den perfekte barneaktiviteten for barn i alle aldre. Ærlig talt er det kanskje vel så morsomt for voksne som for barn.   

Brannmuseet i Oslo

Museet tar for seg brannutstyr og -biler. Her finnes også interaktive aktiviteter med morsomme oppgaver for barn som å fly helikopter eller kjøre brannbil.

Museet passer perfekt for barn små barn, og de får til og med muligheten til å kle seg ut som brannmenn. Dette er også en god mulighet for å lære om brannsikkerhet og brannslukning for de som er litt eldre.

Filmmuseet

Her kan barna se hvordan film ble fremvist i gamle dager. Samlingen inneholder både rekvisitter fra norsk og internasjonal filmhistorie. Karius og Baktus med andre viktige skikkelser i norsk filmhistorie kan sees til utstilling på museet.

Oslo Skolemuseum

Her har vi en av Oslos artige familieaktiviteter. Museet har nemlig autentiske klasserom fra 1900, 1950 og 1970. Kanskje ender dette opp med å gi mor og far mer enn barnet…? Den første torsdagen i måneden er det gratis omvisning. Du som har tenåringer i huset kan kanskje endelig få fortalt tenåringen din ”hvordan det var i gamle dager da jeg var ung”.

Norsk Maritimt Museum

Hvis vi hadde fortalt deg at museets samlinger gjenspeiler teknologisk og kulturhistorisk utvikling de siste 150 årene, så hadde du kanskje sagt: ”kjedelig, i alle fall for små barn”.

Heldigvis er det flere ting å gjøre her enn å bare se på museets gjenstander. På innsiden venter både morsomme oppgaver og underholdning for barn. Barna kan lytte til historier fra sjøfolk, se på interaktiv utstilling, ta en reise i en av museets båter eller spille chuffelboard.

Museet har også en egen bursdagsfeiring som vi skrev om i innlegget ”Barnebursdag ideer i Oslo – 15 tips du må få med deg”. Her bør du absolutt ta en titt dersom det er aktuelt å feire bursdagen der.

Interkulturelt Museum

Nok et interaktivt museum med underholdning for barn. Det er innvandrernes historie står i sentrum. Museet byr på et utvalg av flerkulturell kunst og tradisjoner. I helgen har de gratis omvisning.

Bærums Verk

Bærums Verk er en skulpturpark som, ikke helt overraskende, ligger i Bærum. Her er det både muligheter for turgåing, shopping, dveling over vår egen historie og interessante observasjoner på ovnsmuseum for å nevne noe. Naturen er fin og det finnes mange gamle bygninger i området.

Ola Høilands hule

Norsk tyv og folkehelt, Ola Høiland, holdt til ved Storhaug der det ble blant annet ble funnet et pengeutbytte han skal ha stjålet. Vi vil ikke akkurat kalle dette en attraksjon, og det er nok heller omstendighetene og historien som har gjort at dette i det hele tatt blir nevnt. Likevel er det jo alltid morsomt med noe som er ”off the beaten track”. Du kan lese mer detaljer om tyvens liv i et innlegg fra bymiljøetaten.

Skulle du velge å ta turen så får man i alle fall kommet seg litt ut i skog og mark med barna, om ikke annet.

Eventyrrommet på Nasjonalmuseet

For tiden er museet stengt og åpner i helt nye lokaler nede ved Aker Brygge i 2020. Vi kan bare anta at eventyrrommet fremdeles vil være tilgjengelig der da. Her finnes utstilte verk fra norske kunstnere innenfor sjangeren klassiske eventyr.

Avslutning

Tro det eller ei! Dette var vår fabelaktige liste med 50 gratis aktiviteter for barn i Oslo.

Dersom det enda ikke er hevet over enhver tvil at Oslo er en fantastisk by med overveldende mye gratis aktiviteter for barn, utfordrer vi deg til å finne en annen europeisk storby som overgår Oslo.

Vi har en liten bonus til deg. Nedenfor har vi nemlig samlet endel relevant informasjon, hvorav et av punktene er en ganske godt bevart hemmelighet. Lykke til med aktivitetene!

Spesielle merkedager med aktiviteter i Oslo

Kom-deg-ut-dagen ble arrangert i september i 2018 og i januar i 2019. Derfor er det ikke helt sikkert hvilke måned det vil bli arrangert i 2020 og fremover. Dette er Den Norske Turistforeningens nasjonale turdag. I 2018 var det over 160 gratis aktiviteter for barn i hele landet. Med klatring, leker og naturstier sommerstid, og aking, skileik og isfiske vinterstid.

Barnas dag arrangeres som regel i mai / juni hvert år. Det arrangeres da vanvittig mye underholdning for barn. Faktisk så mye at det blir litt i overkant å få med alt her. Et sted å begynne kan være følgende linker:

Bymuseet

Aktiv i Oslo

Facebook (Oslo kommune)

Andre begivenheter for barn i Oslo

Visit Oslo har en kalender med begivenheter for barn i Oslo.

Gratis utstyr til friluftsaktiviteter

Har du et ønske om å arrangere fysiske aktiviteter for dine barn, men mangler utstyr. Kanskje vil du ikke kjøpe slikt utstyr for di du vet at de vokser så alt for fort ifra det…? Nå er ikke dette en gangbar unnskyldning lenger. Du kan nemlig låne utstyr til fritidsaktiviteter flere steder i Oslo helt gratis.