Booking

Team battle idèer for den eventyrlystne

Er ikke team battle og teambuilding det same? Ikke helt. Team battle er en aktivitet der deltagerne konkurrerer i lag mot hverandre, mens teambuilding er en aktivitet der målet er å forsterke båndene mellom deltagerne i en gruppe. Dermed kan man kanskje si at team-battle er den perfekte aktiviteten for deg som ønsker å ha det moro med likesinnede, eller bygge team samtidig som du får muligheten til å konkurrere mot andre.

Den første team battle aktiviteten vi vet om, er Polo fra år 316 etter Kristus. Siden da har konseptet både utviklet seg og forandret seg masse, og i dag har vi flust å velge mellom når det kommer til team-battle-aktiviteter. Ironisk nok er Polo et spill som kanskje burde ha vært med på denne lista. Man satt nemlig på hester og målet var å score med en tre-ball på et mål. Eksotisk nok for de fleste … i vår tid?

Jeg skal hvert øyeblikk gå løs på min liste med team battle idèer for den eventyrlystne. Først vil jeg bare nevne at vårt tidligere blogginnlegg med 10 teambuilding-aktiviteter kan være en aktuell liste å supplementere dagens blogginnlegg med.

1. Escape rom Team battle

Vi går fra den eldste team battle aktiveteten til en av de yngste. De første escape-rommene kom tidlig på 2000-tallet, og nå er de å finne i alle verdens hovedsteder. Andre navn på fenomenet er room-escape, adventure-room, adventure-escape blant flere.

Hvordan fungerer escape-rom team-battle?

To små grupper med en håndfull personer konkurrerer om å komme seg ut av et rom der de er stengt inne. For å komme ut settes forskjellige deler av intelligensen på prøve. Vinneren blir den gruppen som først klarer å komme seg ut av rommet ved å løse gåtene.

Dersom du enda ikke har prøvd escape-rom, bør du absolutt gi det en sjanse. Populariteten har økt drastisk det siste tiåret. Sannsynligvis skyldes dette spillets geniale konstruksjon som lar deg løse både fysiske og intellektuelle oppgaver samtidig sammen med venner. Hvordan er det for eksempel å være Harry Potter akkurat i det øyeblikket han står foran sine utfordringer og kritiske oppgaver som må løses? Hva føler han? Hva gjør han? Og hva tenker han? Dette og mer får du muligheten til å oppleve.

Spillet gir også et enormt potensial for fremtiden. Ettersom virtual reality (VR) blir bedre, vil det potensielt være veldig spennende å forene disse to spillformene slik at man kan oppleve escape-rom-spill med momenter av VR i det som kalles for mixed reality (MR).

Hvor kan jeg prøve escape rom team battle?

Den store favoritten  ble Harry Potter escape-rom hos Kingdom of Escape Rooms. Dersom du overhodet ikke liker Harry Potter er det selvsagt andre alternativer tilgjengelig.

2. Snow board team-battle

Dette alternativet kan man kanskje si er for spesielt interesserte, for det er vanskelig å finne event-byråer som arrangerer dette. Men i det ligger også kanskje eventyret med denne aktiviteten ..? Nå blir det opp til dere å «tråkke opp løypa», både bokstavelig og billedlig talt.

Hvordan fungerer snow board team-battle?

Deltakerne gjør utfordringer / triks fra en liste. For hver utfordring gis en poengsum fra 10-50. Det laget med høyest poengsum vinner. Noen ganger er såkalt «jam» en del av konkurransen. Da skal deltakerne improvisere et triks på likt og de får da en poengsum ut fra dette trikset.

Hvor kan jeg prøve snow board team battle?

De fleste som er med på dette har drevet med snowboard en stund. Det er derfor lite organiserte muligheter for vennegjenger eller firmaer som vil prøve dette for første gang. Dersom det er første gang du spenner på deg snowboardet i bakken, anbefaler jeg ikke å være med på en hard core konkurranse som Team Battle Kvitefjell. Dette er nemlig for de med litt mer erfaring.

Derimot bør man kunne kontakte en arrangør som for eksempel Oslo Vinterpark eller andre event-byråer. Selv om de ikke har snow board team battle på menyen, bør de kunne arrangere noe for dere i forhold til nivå og ønsker.

3. Tekken team battle

Tekken? Hva er det? Et videospill som har brukt prinsippet med team-battle helt fra det andre spillet i serien kom i 1995. Konseptet er enkelt: To personer, eller for å være på den sikre siden bør jeg kanskje si skapninger, slåss mot hverandre. Vinneren er naturlig nok den som blir stående eller har tatt minst skade når tiden er ute.

Hvordan fungerer Tekken team-battle?

Lagene velger de karakterene de vil ha på laget sitt. Når en karakter har blitt beseiret, kommer neste karakter inn. Slik går det frem til det ene laget har tatt knekken på alle karakterene til det andre laget.

Hvor kan jeg prøve Tekken team battle?

Dette kan gjøres hvor som helst. Du trenger kun spillet «Tekken», en PlayStation og to konsoller.

4. Karaoke team-battle

Hvis du har sett filmen «8 mile» fra 2002 der Eminim selv spiller hovedrollen, vil du ha en idé om hva dette dreier seg om. Dette kan gjøres på mange forskjellige måter. Det avhenger av hvor komplisert man ønsker å gjøre det, og hvor mye ressurser man vil bruke.

Hvordan fungerer karaoke team-battle?

Hvis man har muligheten til å ha en ekstern dommer, er det en fordel. Denne kan vurdere teknisk utførelse som takt, tone, klang og innlevelse. Denne vurderingen kan telle 50 prosent. De andre 50 prosentene kan baseres på publikum sin reaksjon, altså hvor god selve fremføringen er og hva slags følelser det vekker hos publikum. Begge vurderingene kan ha en skala fra 0-100.

Hvordan dette skal gjennomføres i praksis? En måte å gjøre det på er at en av deltakerne på hvert lag synger den samme sangen etter tur. Alternativt kan deltagerne velge hver sin favorittsang, eller sangene kan velges ved loddtrekning. To og to deltakere konkurrerer så mot hverandre til alle har sunget. Vinneren blir det laget med flest seiere. Duetter kan også brukes slik at 4 sangere fra 2 lag kan konkurrere med hverandre samtidig.

Hvor kan jeg prøve karaoke team battle?

Her kommer det litt an på hvor mange personer man er og hvor eksklusivt man ønsker å gjøre det. Syng.no i Oslo har rom for inntil 18 personer. Dersom man er mange personer, kan det være et godt alternativ å leie et hel karaoke-bar. For å få en bedre pris lønner det seg å velge en karaoke-bar som har lite besøkende. Et eksempel kan til tider være Expressen karaoke bar. Da kan man få en bra pris på leie en hel kveld. Dersom man vil ha noe i toppklasse og er villig til å betale, kan man forhøre seg hos event-byråer. Disse kan hjelpe deg med å booke musikkanlegg og lokaler.

5. Intellektuell team-battle med escape-box

Endelig et spill for brille-nerdene!!! Dette er det eneste team battle spillet på denne lista som ikke er fysisk krevende. Her er det intelligensen og dens forskjellige fasetter som blir satt på prøve.

Hvordan spilles escape box team-battle?

Denne type spill utviklet seg som et resultat av at escape rom opplevde stor popularitet. Det er altså en avart av escape-rom-sjangeren som er omtalt ovenfor. Escape-box minner om et brettspill der flere lag spiller mot hverandre for å fullføre spillet sitt. Hvert escape-box-spill har sitt eget tema, og gjerne en historie som gjør spillet mer interessant og setter oppgavene i perspektiv.

Istedenfor brettet i brettspillet får du en koffert eller boks. Oppgaven går stort sett ut på å åpne denne boksen. For å få til det må du løse de forskjellige oppgavene og gåtene boksen består av. Escape-box tillater som regel svært mange lag som kan spille mot hverandre samtidig. Dette gjør spillet godt egnet til store grupper som ønsker å aktiveres samtidig. Ofte vil det være 4-8 spillere på et lag, og disse vil konkurrere mot 10 eller flere lag i real-time.

Hvor kan jeg prøve escape-box team-battle?

Som jeg var inne på tidligere har disse forskjellige spillene forskjellige temaer. Ofte vil spillets tema være det som gjør at du velger et gitt spill. La oss se på noe av det som finnes der ute.

Korean Threat

Her har du mulighet til å løse konflikten med Nord-Korea.Du må stoppe utskytelsen av de koreanske missilene før 3. verdenskrig er et faktum.

The escape box

Her er oppdraget å stoppe en farlig hacker ved hjelp av innholdet i boksen.

6. Vannballongkasting team battle

Trenger du en aktivitet som ikke koster skjorta? Da er nok dette en av de billigste du kan finne. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan finne på. En ting er sikkert: Denne aktiviteten kan være like spennende for voksne som for barn.

Idèer til team-battle med vannballonger

Her kommer fire enkle idèer som du kan ta i bruk uten noe særlig forberedelse:

Vannballong frem og tilbake

To personer på samme lag har en vannballong. De står to meter fra hverandre. Den ene personen kaster vannballongen til den andre. Dermed tar den ene et skritt bakover og kaster den tilbake. Når ballongen sprekker er det over. Det laget som klarer å ta flest skritt vinner

Kaste på blink

Begge lagene har et visst antall ballonger per person. Ballongene skal kastes på en vegg der det er tegnet opp sirkler med en poengsum angitt inne i sirkelen. Det laget som samlet får høyest poengsum vinner.

Ballongløp

Det finnes forskjellige versjoner av dette team battle spillet. Noen løper med poteter i en skje eller på en tallerken, men man kan også gjøre dette spillet med vannballonger: Hvert lag har en skje eller papptallerken med en vannballong på. De skal nå løpe 20-50 meter til et punkt der de skal snu og løpe tilbake. De gir så ballongen på skjeen / tallerkenen til neste på laget slik at det blir en stafett. Naturlig nok er det laget som kommer først tilbake til startstreken med alle deltakerne som vinner. Ballongen må også holdes intakt.

Ballongkrig

Her er det ingen regler. Lag masse ballonger og la lagene kaste på hverandre. Enkelt og morsomt. Vinneren kan bli de som er minst våte når kampen er over.

7. Ishockey team-battle

Her snakker vi i bunn og grunn om vanlig ishockey med to lag som spiller mot hverandre. For noen er dette dagligdags, men for de aller fleste vil det nok være litt eksklusivt med ishockey.

Hvordan spille ishockey?

Jeg skal ikke gå inn på reglement i detalj her, men vil nøye meg med å henvise til regelboken for Norges ishockeyforbundfor de som trenger en detaljert beskrivelse. For de aller fleste vil det sannsynligvis være enklere å få en forenklet forklaring på hvordan ishockey fungerer.

Hvor kan jeg spille ishockey team-battle?

Kanskje kjenner du allerede til en ishockey klubb du kan kontakte …? Det lureste kan i mange tilfeller være å få et event-byrå med litt erfaring fra vintersporter til å ta hånd om arrangementet. Da kan du for eksempel bruke Koment.

8. Team battle med laserspill

Laserspill, eller laser tag, er en kjent og kjær teambuilding-aktivitet som de fleste har hørt om. Mange forbinder denne type aktivitet med Megazone, men de siste årene har det kommet flere aktører med andre versjoner av denne aktiviteten.

Hvordan fungerer laserspill team battle?

Hovedprinsippet går ut på å skyte personene på det konkurrerende laget med en laserpistol. Man mottar poeng når man treffer motstanderen og mister poeng når man blir truffet av motstanderen. Som regel foregår spillet inne i en labyrint med speil, røyk og musikk slik at det ikke skal være altfor klar sikt. Det er viktig å samarbeide slik at man dekker hverandre og unngår å miste poeng. Laget med flest poeng vinner.

Hvor kan jeg prøve laserspill team battle?

Megazone er Norges største leverandør av denne tjenesten med flere filialer i Norge. For de som befinner seg på Sørlandet finnes Sport og Moroi Kristiansand. I Tromsø finner du Darklight som den største aktøren på markedet.

9. Paintball

Idéen om paintball kom på 60-tallet, men det skulle bli 1981 før det første spillet faktisk ble en realitet. I dag er det gammelt nytt, men allikevel utrolig morsomt når man er sammen med gode venner.

Hvordan spilles paintball team-battle?

Man kan være to eller flere lag. Som navnet indikerer skal man skyte på hverandre med kuler som inneholder maling. På den måten er det vanskelig å argumentere for at man ikke er truffet all den tid malingen røper uhellet. Fordi kulene er harde er det viktig med beskyttelsen man får hos de profesjonelle aktørene.

Utover dette kan et spill med paintball ha mange forskjellige regler. Noen har et bestemt mål som deltagerne må oppfylle, for eksempel heise et flagg eller lignende. I andre spill taper man dersom man blir truffet, eller man kan bli truffet et visst antall ganger før spillet er tapt.

Hvor kan jeg prøve paintball?

Paintball er et spill man kan arrangere selv dersom man vet hva slags utstyr man trenger. Eksempler på leverandører er nettbutikken PBstore. Om man ønsker å gjøre det hos en arrangør har Aktiv i Oslo flere forslag til steder å spille.

10. Virtual reality team-battle

Dette er relativt ny teknologi som enda ikke har utviklet seg nok til at disse spillene har blitt en dagligdags opplevelse for de fleste. Om det er blitt bra nok til å gi en god underholdningsverdi, får bli opp til deg å vurdere. Museet The Viking Planet har investert flere millioner i VR-teknologi til en film om slaget i Hafrsfjord, så da er det kanskje noe i det…?

Ettersom spillet baseres på datagrafikk, kan det programmeres til å være nøyaktig det programmereren bestemmer. Det er altså kun fantasien som setter grenser. Likevel blir gjerne utfordringen å få de fysiske opplevelsene til å matche de virtuelle. Tenk deg for eksempel at du flyr i et spill. Det vil se ut som om du faktisk flyr for deg som er inne i spillet, men det blir en utfordring å få det til å kjennes ut som om du flyr. Her har virtual reality en lang vei å gå. Når det er sagt, kan man likevel ha gode og virkelighetsnære opplevelser med denne spennende teknologien.

Hvordan spilles virtual reality team battle?

De mest avanserte spillene foregår i store lokaler der spillerne kommuniserer med en virtuell verden som kun kan sees av de som har på seg VR-briller. I vår fysiske virkelighet vil utenforstående kun se en gruppe mennesker som beveger seg i et tomt lokale med VR-briller og gevær. Dersom man skal spille team-battle, kan man selv arrangere dette om man selv har utstyr til VR-spill. Likevel er det å anbefale å dra til en leverandør for den beste opplevelsen. Ofte har de gjerne tilgang til en teknologi som er langt dyrere enn det en gjennomsnittlig forbruker har råd til å skaffe seg.

Å spille virtual reality i team-battle blir omtrent som å spille paintball. To eller flere lag spiller mot hverandre for å fullføre et mål. Forskjellen er at mulighetene er uendelige i virtual reality, og at selve spillet finner sted digitalt på samme måten som et dataspill. Oppgaven eller temaet for spillet kommer an på hvilket spill man spiller.

Hvor kan jeg spille virtual reality team battle spill?

I Norge i dag finnes det i skrivende stund ett sted som tilbyr team-battle innen virtual reality, og det er VRgames. Her kan inntil 14 personer fordelt på to eller tre lag spille samtidig.

Konklusjon

I dette blogginnlegget får du 10 tips til team-battle-aktiviteter som er full av action. Team battle er et spill der det er minst to lag som konkurrerer mot hverandre. Nå er alt som mangler å gå ut og ha det gøy med din gruppe.