Booking

Barnebursdag ideer i Oslo – 14 tips du MÅ få med deg!

Du har en fått ansvaret med å arrangere Barnebursdag i Oslo for en gjeng med barn. Hva nå? For mange foreldre er det en nesten skremmende tanke å skulle ha huset fullt av oppmerksomhetskrevende og energirike barn som må passes på og ryddes opp etter.

Derfor velger mange i dag å feire bursdagen utenfor hjemmets fire vegger. Det er ikke alltid like lett å ha oversikt over alle de forskjellige mulighetene som finnes når man skal feire bursdagen hos profesjonelle arrangører, men vi hjelper deg. Her kommer 14 barnebursdag ideer for folk som bor i Oslo eller omegn. Og det beste av alt er at de fire siste er alternativer som er gratis å gjennomføre. Velkommen til den mest omfattende norske guiden på Internett i dag for bursdagsfeiring for barn.

Barnebursdag i Oslo Bursdagskake fra feiring av barnebursdag

Innholdsfortegnelse (klikk på linken for å gå til ønsket kapittel)

Barnebursdag ide 1: Escape rom
Barnebursdag ide 2: Rush Trampolinepark
Barnebursdag ide 3: VR spill (Virtual Reality)
Barnebursdag ide 4: Lekeland
Barnebursdag ide 5: Boblefotball
Barnebursdag ide 6: Eventyrfabrikken
Barnebursdag ide 7: Oslo Reptilpark
Barnebursdag ide 8: Norsk maritimt museum
Barnebursdag ide 9: Tusenfryd
Barnebursdag ide 10: Badebursdag
Barnebursdag ide 11: Megafun
Barnebursdag ide 12-15: Gratisarrangement

Barnebursdag i Oslo ide 1: Escape rom

Hva er et escape rom?

Kort fortalt er dette lek for voksne og barn. Man skal komme seg ut av et rom ved å bruke kløkt og logikk, som regel i løpet av 60 minutter. Det er gjerne noen oppgaver og gåter som skal løses for å få ting til å skje.

Dersom du er ny til escape rom kan det være at du ønsker å lære mer om dette for å ikke bli stilt helt på sidelinjen. Da vil vi i aller høyeste grad anbefale å ta en titt på vårt oppsummerende og populære blogginnlegg: Escape room spill – historie og mangfold.

Bursdagsfeiring med Harry Potter tema

En av de aller mest spennende escape rommene i Oslo som har kommet den siste tiden er ”I trolldommens verden” som leveres av Kingdom of Escape Rooms. (Bra gjettet! Ja, det er oss) Dette er et escape room som passer både for voksne og barn. Du må finne utstyret til Rumpeldunk og sette alt på rett sted. Da vil du finne et magisk ord og se hva som skjer når alle sier dette høyt sammen.

Barnebursdag i OsloBarnebursdagsfeiring med Kingdom of Escape Room.

Spesialisering innen barnebursdag

Kingdom of Escape Rooms har spesialisert seg på barnebursdager og retter en stor del av markedsføringen sin nettopp mot å lage gode arrangement for barn på bursdagen deres. Underholdningen tilpasses barnets alder ved forskjellige vanskelighetsgrader på escape rommene.

I tillegg vil ekstra underholdning som leies inn av firmaet variere i forhold til barnets alder. En fordel med dette bursdagsarrangementet er at små grupper på så lite som 4 personer er velkomne.

Pakketilbud med bursdagsfeiring

Det finnes tre forskjellige pakkeløsninger for arrangement innenfor kategorien ”barnebursdag”. I tillegg er det mulig å oppfylle de spesifikke ønskene til de forskjellige kundene. (Det er jo tross alt bursdagen din)

Den billigste pakken leveres helt ned i 350 kr per person i skrivende stund. Dersom man ønsker noe mer eksklusivt, inkludert mat, kaker og mer omfattende underholdning starter det på 420 pr person.

Barnebursdag ide 2: Rush Trampolinepark

Rush er et innendørs aktivitetssenter med trampoliner på vegger og gulv. Den åpnet i Oslo i 2016 og har i dag flere lignende parker i resten av landet. Parken i Oslo har egen kafe, og tilbyr spesialarrangement for barnebursdager.

Barnebursdag hos Rush Trampolinepark

Hvorfor velge Rush trampolinepark?

Dette er definitivt en god ide for en barnebursdag dersom man er blant de aktive og sportslige. For så lite som 235 kroner kan du få en meget spretten bursdagsfeiring for dine barn. Her finnes det alternative og varierte aktiviteter for barn i alle aldre. Eksempler på aktiviteter er kanonball, battle beam eller falle ned i skumgropen. Mulighetene er mange for den som er kreativ.

Dersom man skal bestille bursdagspakken til Rush må man være minst 8 personer.

Spesialtilbud for barnebursdager

I de tilfeller der du holder barnebursdagen på en mandag vil du kunne nyte godt av ”super mandag”. Da får du 30 min ekstra å boltre deg på helt gratis. Et annet tilbud som knyttes til Rush sine bursdagsarrangementer er ”glow pary”. Dette tilbudet kan man benytte seg av på onsdager mellom kl. 16-20. Her får alle barna lysende armbånd og ansiktsmaling helt gratis. I tillegg frister de både med lyd- og lysshow.

Barnebursdag ide 3: VR spill (virtual reality)

Virtual reality (virtuell virkelighet) er fremdeles på et tidlig stadium, men begynner nå å bli såpass bra at det har vunnet popularitet den siste tiden. Nå har dette kommet til Oslo for fullt. Kort og enkelt fortalt er dette et dataspill som gir inntrykk av at du befinner deg inni det.

Det spilles ved at du setter på deg virtuelle briller, og du kan da snu deg rundt og bevege deg ”inni” spillet. Bildekvaliteten er ikke på langt nær like bra som en vanlig TV med 1080p oppløsning, men spillet kan likevel føles virkelig nok.

”Space mission” – virituell virkelighetsspill

Selv om VR games ikke har noen spesialopplegg for bursdagsbarn, er det fullt mulig å finne tilbud til barn blant deres utvalg av virtuelle spill. ”Space mission” (se video nedenfor) egner seg godt for barn. 14 personer kan spille samtidig. Prisen avhenger av størrelsen på gruppen, men ligger på ca 350 kroner per person.

Barnebursdag ide 4: Lekeland

Det finnes noen forskjellige typer lekeland i Oslo, men Leo’s Lekeland er den største leverandøren av lekelandparker i Norge. De startet i 2006, og har mange lekeland rundt om i landet.

Bursdag for barn i Leo’ Lekeland i Oslo

Blant alle våre barnebursdag ideer er dette blant de billigste. Du får en bursdagsfeiring helt ned i 215 kroner per person. Arrangementet kommer med fire forskjellige pakkeløsninger, og forskjellen er blant annet om du vil feire med eller uten mat.

Person utkledd som løve poserer med tre smilende jenter på rundt 10 år. Leo's Lekeland kan sees i bakgrunnen. Barnebursdag i Oslo Feir bursdagen med Leo’s Lekeland

Hva kan du forvente i Leo’s Lekeland?

Se for deg en stor innendørs park med masse sklier, trapper, areal til å løpe og kjøre sykler på og tau til å slenge seg i. Likevel er det langt flere og mer fancy lekeapparater å boltre seg i enn en vanlig park. Leo tilbyr hamburgere, sandwich, kylling, barnemeny og diverse salater og drikke.

Barnebursdag ide 5: Boblefotball

Nå er vi tilbake i leiren med sporty bursdagsfeiringer igjen. Boblefotball er rett og slett at man spiller fotball med en plastball hengende rundt seg. Hvorfor det? Det er gøy og gir en litt annen type utfordringer og opplevelser.

Dette er spesielt et godt alternativ hvis man er mange som skal feire bursdagen fordi det da blir billigere per person. Prisene varierer veldig i forhold til antall personer og hvor lenge arrangementet skal vare.

Barn spiller fotball. De har baller i forskjellige farger på overkroppen. Et lag har røde baller og et lag har blå baller på seg. Banen er innendørs og har kunstgress. Barnebursdag i Oslo Barnebursdag med boblefotball

Hvorfor velge boblefotball?

I dag velger flere og flere foreldre å feire bursdagen utenfor hjemmet. Både på grunn av alt arbeidet med oppvask og rydding, men også fordi det ofte blir slitsomt og trangt å arrangere det i et vanlig hjem.

Cageball.no sier de får opplever en økende trend med folk som skal feire bursdagen sin hos dem. I tillegg blir flere og flere bevisst på at det er sunnere med litt fysisk aktivitet enn å sitte å se på film og spise kaker.

Barnebursdag ide 6: Eventyrfabrikken

Dette er Skandinavias største innendørs lekeland. Stedet passer for barn fra 1 til 13, og det er en egen barneavdeling for barn fra 1-3 år. Eventyrfabrikken har god takhøyde og gir et romslig inntrykk.

Det finnes også aktiviteter for voksne, som for eksempel air hockey og biljard. I tillegg er det en kafe der. På Trip Advisor har de oppnådd en score på 4.0 med 43 anmeldelser. Avdelinger av eventyrfabrikken er det både i Sarpsborg, Oslo og Skien.

Barnebursdag på Eventyrfabrikken

På sine hjemmesider opplyser de om at de har 10 års erfaring med å feire bursdager for barn. I tillegg til fritt pass til hele parken får du et eget bursdagsrom. Bursdagsbarnet får også en presang av Eventyrfabrikken.

Dette er også blant de billigere alternativene blant våre barnebursdag ideer. Her kan du feire bursdagen til helt nede i 175 kroner per deltaker dersom du ikke trenger noe mat. Det dyreste alternativet ligger på 209 kr.

Barnebursdag i Oslo Feir barnebursdagen med Eventyrfabrikken

Hva kan du forvente deg på eventyrfabrikken

Her tilbys noen av de samme tilbudene som i Leo’s Lekeland. De ramser selv opp sine egne aktiviteter slik: hengebro, klatrestativ, krypganger, kjempe baller, ballhav, kjempe store sklier, trampoliner, hoppeslott sykler og airbazoka. I tillegg har de et babyhjørnet for de aller minste.

Barnebursdag ide 7: Oslo Reptilpark

Det er ikke sikkert du visste at Oslo hadde en reptilpark, men her finner du alt fra frosk i badebalje til krokodille med eget basseng. Siden 2002 har de vokst jevnt og trutt, og nå har de ca. 10 ansatte.

Om det er slik at du ønsker deg en øglete reptilbursdag, er det kanskje interessant å høre at de også tilbyr spesielt tilpassede arrangement for barnebursdager.

Feir bursdagen med øglene!

Denne feiringen passer best for barn i skolealder, opplyser reptilparken selv. Det koster 80 kr per person pluss 350 kroner for selve arrangementet. Dersom man holder seg unna tider etter kl. 1800, kan dette kanskje være det billigste alternativet vi omtaler blant de 10 første ideene. Da koster det nemlig 650 kroner ekstra per påbegynte time. Nedenfor kan du ta en sniktitt på noe av det som befinner seg i parken

Tre barn leker. Et barn ligger i en hengekøye over et bord. To barn ser på. En voksen person observerer lekingen.

Barnebursdag ide 8: Norsk maritimt museum

Museet har ansvar for å samle, formidle og forske på norsk maritim kulturarv. Ja, ikke sant. Det høres kjedelig ut, men la oss se på hva de kan tilby til din barnebursdagsfeiring!
7 barn spiser bursdagsmat. En voksen observerer barna. Rommet har bursdagspynt i taket. Barna ler og koser seg

Bursdag på et museum

På norsk maritimt museum har de 4 helt forskjellige type feiringer du kan velge mellom. Et av oppleggene omfatter historie og utforsking av livet rundt sjøreisene fra gamle dager da Norge var en stor skipsnasjon. Du kan også velge å bli ”arkeolog for en dag” og finne ut hvordan arkeologer graver frem funnene sine. En annen variant kaller de for ”barnas båtverksted” der du får bygge båter og møte veteranene fra sjøen. Den siste typen feiring museet tilbyr beskriver de selv slik:

”Bli med gorillaen Sally Jones på hennes eventyrfylte reise på de syv hav, gjennom farefull jungel og skumle havner. Møt den fordomsfrie sjømannen Chiefen, som blir hennes venn for livet. Dette er en utstilling som er laget på barnas premisser og de får utfolde seg fysisk i Sally Jones’ magiske univers”.

Man kan ikke ha med tilbrakt til dette arrangementet. Kostnaden er 80 kroner per person i tillegg til en engangsavgift på 2300 kroner.

Barnebursdag ide 9: Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark som ligger ca. 20 km sør for Oslo sentrum. Parken åpnet i 1988 og har i dag nærmere 550 000 besøkende årlig. Dette er en klassisk fornøyelsespark med masse attraksjoner, leker / spill, underholdning, restauranter, butikker og mer.

Hva kan Tusenfryd by på?

De fleste er nok oppmerksomme på at det er en mulighet å feire bursdagen hos tusenfryd. Dersom man er over 25 personer er inngangsprisen 315 kroner pr person. Dette blir likevel fort dyrt når man tenker på at man er tvunget til å kjøpe mat i parken minst en til to ganger. I tillegg har Tusenfryd ikke noe spesielt opplegg for bursdagsfeiringer med barn. Hvis penger ikke er noe problem kan man også leie parken til litt over 600 000 kroner.

Berg- og dalbane. En vogn med mennesker er som vender med hodet ned er midt i berg- og dalbanen. Blå himmel Tør du ta denne på bursdagen din?

Barnebursdag ide 10: Badebursdag

At spekkhoggere feirer bursdagen sin i vannet er kanskje ikke noen overraskelse, men det har nok ikke vært like vanlig blant mennesker frem til de aller siste årene. Nå virker dette som en helt normal måte å feire bursdagen på for oss mennesker også. Det finnes nemlig en god del tilbud å velge i når det kommer til badebursdager.

Hvem arrangerer badebursdager?

Vi har plukket ut 3 bad som vi kort nevner noen faktaopplysninger om:

Badebursdag med Lambertseter svømmeklubb

Pris: 2700 – 4700 kroner (avhengig av antall personer)
Tilgang: 1 basseng.
Aktivitet: 30 min lek og stafett, og 30 min frie aktiviteter
Tidspunkt: 1. Kl. 1600 – 1800, kl. 1700 – 1900, eller Lørdager kl. 1800 – 2000
Mat: Tas med hjemmefra, bestikk tilgjengelig.

Badebursdag med Skien fritidspark

Pris: 195 kroner per barn (minimum 1950 kroner).
Tilgang: 1 basseng
Aktivitet: Bading på eget initiativ.
Tidspunkt: Åpningstider kl. 1200 – 2200.
Mat: 2 pølser i brød eller to pizza stykker inkludert.
Hvis man har muligheten til å bevege seg litt utenfor Oslo, kan dette være et godt alternativ. Med denne badebursdagen får du eget rom til feiringen deler av tiden.

Badebursdag med Asker kommune

Pris: 175 kroner per barn.
Tilgang: 1 svømmebasseng
Aktivitet: Bading på eget initiativ.
Tidspunkt: Mandag – Fredag kl. 1500 – 2000.
Mat: Inkludert (pizza, kylling eller wienerpølser).

Barnebursdag ide 11: Megafun

Her kommer den siste av våre barnebursdag ideer som man må betale for. Til slutt vil du få se 4 tips som er gratis eller nesten gratis.

Megafun befinner seg i Lørenskog i Akershus, men det kan være verdt å ta turen likevel. De har nemlig flere fete aktiviteter å by på. Grunnprisen er ca 279 pr barn, men så har de en del tilleggskostnader dersom man ønsker ekstratjenester, som popkorn, inngang til 6D kino osv. Hos Megafun kan du sette sammen din egen bursdagspakke. Her kommer en rask oversikt over hva slags aktiviteter de byr på:

Lekeland

Et 5 etasjers lekeland burde være nok for de fleste. I alle fall dersom man tenker å ha flere aktiviteter enn bare lekeland på en og samme bursdag.

Megazone

Her får man oppleve det klassiske laserspillet der man danner lag og prøver å beseire motparten. Duellen foregår i en gigantisk labyrint.

Lazermaze

Prøv tappert å unngå laserdetektorene i dette spennende spillet der du skal finne den forsvunnede skatten, eller som Megafun selv sier: “den forsvunnede katten med laserstråler på kryss og tvers”. Det høres ut som en meget SPEIZA katt!

6D cinema

Bli med på den klassiske spillopplevelsen der du har 3 dimensjoner på skjermen og tre i virkeligheten. Du kan nemlig føle både lufttrykk, vann og bevegelse fra kinosetet.

Barnebursdag ide 12: Gratisarrangement

For de som har stramt budsjett, eller rett og slett ikke ønsker å betale flere tusen kroner for å feire en bursdag finnes det enda håp. Norge er et land der det finnes relativt mange gratis kulturarrangementer. Nedenfor har vi samlet tre konkrete barnebursdag ideer til hvordan bursdagen kan feires praktisk talt gratis.

Sentralen

Sentralen.no er et pilotprosjekt fra Sparebankstiftelsen DNB som har pågått siden 2013. De har forskjellige kulturarrangementer både for liten og stor. Noen av disse er gratis, og da kan man jo bruke det som en del av en bursdagsfeiring.

Vi anbefaler å gå til deres hjemmeside. I søkefeltet øverst i høyre hjørne skriver du ”gratis”. Da vil du til enhver tid få opp kommende arrangement som er gratis. Arrangement de har kan være alt fra babydans til juleverksted og gratis konserter.

To damer midt i en teaterforestilling. Blått lys og mørk steming. En dame klatrer i taustige. Den andre står på bakken dekket av tau. Barnebursdag i Oslo Teaterforestilling hos sentralen

Norsk Folkemuseum

Norsk folkemuseum er en av Norges beste og mest interessante museer. Spesielt om sommeren kan dette være et fint sted å feire barnebursdagen.

Selv om denne ideen er plassert under barnebursdag ideer som er gratis, stemmer ikke dette helt. Likevel kan det bli meget billig dersom man er litt smart.

For det første kommer barn under 6 år gratis inn. Er barna eldre enn 6 år betaler de kun 40 kroner per person. Dersom man benytter seg av midtukerabatten vil voksne betale så lite som 100 kroner, og her trenger man jo tross alt bare en eller to voksne for å følge opp.

Stavkirke fra folkemuseet på Bygdøy. Kirken dekker hele bildet. Mørk trefarget. grønt gress foran kirken. Stavkirken på Folkemuseet på Bygdøy er et unikt fenomen

Deichmanske bibliotek

De fleste kjenner til Oslo kommunes bibliotek Deichman, og at man kan låne bøker der gratis. Men av og til har de også arrangement for barn som er gratis. Dersom du titter innom hjemmesiden deres vil du se at alle slike arrangement står listet opp nedover på forsiden. Kunne barnebursdagen vært lagt til et av disse arrangementene?

Diverse gratisarrangementer i Oslo

Det finnes i realiteten dusinvis, hvis ikke hundrevis, av gratis arrangementer for barn i Oslo. Noen er mer interessante enn andre, og vi har ikke mulighet til å skrive om alle. Det finnes to gode kilder for å se litt nærmere på disse arrangementene som kanskje kan brukes i feiringen av barnebursdagen din. Tilbudene varierer også med årstiden.

Det første stedet er detskjerioslo.no Vi har linket til den spesifikke siden som til enhver tid gir deg oversikt over alle gratistilbudene.

I tillegg kan du sjekke www.visitoslo.no Det er litt forskjellige type arrangementer å finne på disse to sidene, så du burde sjekke begge.

Vi håper at minst en av disse barnebursdag ideene kan brukes til din barnebursdag. Vi minner også om vårt rekordlange blogginnlegg: Voksenbursdag – De eneste 12 tipsene du trenger (2019). I likehet med dette innlegget er det i skrivende stund det mest omfattende innlegget om emnet “bursdagsfeiring for voksne” Til slutt ønsker vi deg lykke til med feiringen, og gir deg en liten bonus siden du har vært så tapper å lese hele innlegget. Vi har nemlig laget en invitasjon til bursdagen din som du kan laste ned i seksjonen under. Det er helt gratis. Og helt til slutt: Smil, du har jo tross alt bursdag!